Въведете име на фирма, ключови думи за проект и т.н.
Contract ID | R2dfxeXaZuI= [@eufunds.bg | @bird.bg] |
Процедурa | BG05M9OP001-1.021 ОБУЧЕНИЯ ЗА ЗАЕТИ ЛИЦА |
# ISUN | BG05M9OP001-1.021-0202-C01 |
Наименование на проекта | Повишаване на знания, умения и компетентности на работещите в „Кремио“ АД |
Бенефициент | 203574123 Кремио АД [ТР] |
Бенефициент адрес | България, гр.София, 1220, бул. Илиянци No 12-14 [Търси по адресс в ISUN] |
Бенефициент - свързани фирми | Кремио Кремио ЕАД БЪЛГАРИЯ гр. София 1220 бул. Илиянци 12-14 Кремио ЕАД Георги Иванов Гановски E79798AE3967B9D5071D763B5E5601D9E4D2DB43E24BCF87D60F1936B6A324C0 Глобал Крийм Инвестмънтс ЕООД 203538458 Сортис Инвест ЕООД 148089486 Кремио ЕАД 203574123 Емпауър Кепитал Фонд Кооператиф У.А. 000000000 Славчо Петров Парушев 7C57771CAB505F18E9E333CE8919AB865D747495631A7011E8855BFC7575F376 Станислав Русалинов Николаев 967BA1306C587FAD49BB56F7C20D6FEC359BEC9BE5C7BDA8592E3E3239D15DC0 Юнийда Индъстрис ООД 130684135 „Юнийда Индъстрис“ ООД 130684135 КОДАП ЕООД 130505643 КРЕМИО 203574123 СОСИЕТЕ ЖЕНЕРАЛ ЕКСПРЕСБАНК АД 813071350 КРЕМИО АД 203574123 Кремио АД ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА АД 831094393 ВИ ЕС ЕНТЕРПРАЙСИС ООД 200187986 СОРТИС ГРУП ЕООД 203282471 ЙОАН ГЕОРГИЕВ ТИТОВ 1EF654B6CCA1EF19BC318B9C6C45FE48632EA4D613809ED13468E2D89533DB12 ГАЛЯ ВАЛЕНТИНОВА МАНЧЕВА 84548B28DF2A7965DB87F304F3B54D5EF6FC397241328D8BA0F0CF524F2C08A3 ВАЛЕРИ ВАЛЕРИЕВ ВАСИЛЕВ 9CC038FB7E22C11BA29B5E42562D026D5F2D2B1680018F9281FD7053E4B26979 Глобал Крийм Инвестмънтс 203538458 Кремио Kremio 203574123 Кремио Kremio 203574123 |
Участващи организации | |
Източник на финансиране | Развитие на човешките ресурси |
Дата на сключване на договора/заповедта | 2018-02-14 00:00:00 |
Дата на стартиране | 2018-04-01 00:00:00 |
Дата на приключване | 2019-04-01 00:00:00 |
Статус на изпълнение на договора/заповедта за БФП | Статус на изпълнение на договора/заповедта за БФП |
Местонахождение | България, Югозападна и южно-централна България (BG4), Югозападен (BG41), София-Град (BG411), Столична, гр.София |
Кратко описание на проекта | Кратко описание на проекта „Кремио" АД, правопримник на „Кодап“ ЕООД е най-големият производител на растителна сметана на Балканите и един от лидерите на пазара за млечни продукти с търговска марка „My day“. Глобализацията и нарастващата конкуренция налагат динамично адаптиране на предприятието към променящите се нужди на икономиката и пазара на труда. В резултат на това и в съответствие със световните тенденции към екологичен начин на живот, дружеството инвестира в производството на здравословни хранителни продукти, вкл. и такива, подходящи и за хора със специални хранителни режими на хранене. Подкрепата за роботодателите чрез процедура BG05M9OP001-1.021 „Обучения за заети лица“, която цели да повиши способността на заетите лица да посрещнат настъпващите промени на пазара на труда в резултат на глобализацията, технологичните промени и застаряването на населението, ще допринесе за решаване на проблемите с устойчива заетост, отговаряща на актуалните нужди на бизнеса. Към повишаване адекватността на знанията, уменията и компетентността на заети в дружеството са насочени дейностите, включени в настоящото проектното предложение на кандидата, а именно: -Предоставяне на обучение за придобиване на професионална квалификация на 46 заети на трудов договор служители на „Кремио“ АД по специалност 5410501 „Хранително-вкусовата промишленост“ /I СПК/, професия 541050 „Работник в хранително-вкусовата промишленост“ /18 лица / и по специалност 5410202 „Производство и преработка на мляко и млечни продукти ” /II СПК/, професия 541020 „Оператор в хранително-вкусовата промишленост ”/28 лица/, от професионално направление „Хранителни технологии” с код 541 от СППОО; -Предоставяне на обучение по английски език - Kлючова компетентност 2 „Oбщуване на чужди езици“, съгласно Европейската квалификационна рамка на 54 заети на трудов договор служители на "Кремио" АД -Дейности за информация и комуникация -Организация и управление на проекта |
Дейности | Дейност Договорена стойност Отчетена стойност Предоставяне на професионално обучение на 46 лица по специалност 5410501 „Хранително-вкусовата промишленост“, професия 541050 „Работник в хранително-вкусовата промишленост“ /18 / и по специалност 5410202 „Производство и преработка на мляко и млечни продукти ”, професия 541020 „Оператор в хранително-вкусовата промишленост ”/28/от професионално направление „Хранителни технологии” с код 541 от СППОО: Дейността цели успешно завършено обучение за придобиване на професионална квалификация по специалности „Хранително-вкусовата промишленост “ /I СПК/-18 лица и по специалност „Производство и преработка на мляко и млечни продукти ”/ II СПК/-28 лица, наети на трудов договор в "Кремио" АД и получаване на 46 бр. Свидетелство за професионална квалификация. Професионалното обучение ще се осъществява по професии и специалности, включени в СППОО, който се утвърждава от Министъра на образованието и науката. Предвиденото по проекта професионално обучение е съобразено както с личните интереси и възможности на включените в целевата група лица, така и с потребностите на работодателя от квалифицирана работна сила, предоставяща качествен и производителен труд. Отчитайки напредъка на технологиите и конкуренцията на пазара Кремио ЕАД въведе в експлоатация високотехнологично производствено оборудване за преработката на млека, млечни продукти и сметани за готвене и разбиване, отговарящо на последните тенденции в хранително-вкусовата промишленост и осигуряващо безопастност и качество на храните. Предприятието разполага с модерни линия за обработка на прясно мляко, линия за производство на краве масло, линия за обработка и пълнене на пастьоризирани млека и йогурти в PET – бутилка, линия за асептично пълнене на продукти в тетрапак опаковки, на които работят служители на длъжност „Машинен оператор млечни продукти“, част от които /28 лица/ нямат необходимата професионална квалификация. Проектното предложение предвижда обучение за професионална квалификация на тези лица по специалност „Хранително-вкусовата промишленост“, което ще осигури те да прилагат придобитите знания за решаване на задачи с практическа насоченост като: познаване устройството, конструктивните особености и приложението на основните видове машини; обслужване на машините, апаратите и съоръженията за приемане, преработка и съхранение на мляко; технологиите за производство на мляко и млечни продукти и параметрите на технологичния процес; спомагателните материали, влагани в производството; опоковките; изискванията на ЕС за производство на мляко и млечни продукти и др. След въвеждане в експлоатация на инсталацията за приготвяне и разбиване на сметана на растителна основа с капацитет 150 т на ден ,,Кремио“ АД завоюва първо място на Балканите в този сегмент и възнамерява да продължи да инвестира в разработване и производство на продукти, подходящи и за хора със специални хранителни режими/ вегани, вегетарианци/. От съществено значение за успеха на тази нова продуктова линия е професионалната квалификация на персонала, пряко ангажиран с тази дейност. Част от работещите на тази производствена линия, 18 човека на длъжност „Общ работник в промишлеността“, не притежават нужните знания и умения за това иновативно производство, поради което са включени в целевата група за предоставяне на професионално обучение по специалност „Хранително-вкусовата промишленост “, професия „Работник в хранително-вкусовата промишленост“. Предвиденото по проекта обучение ще им даде знания и умения за устройството, конструктивните особености и приложението на основните машини, апарати и съоръжения за преработка и съхранение на разтителните мазнини, полуфабрикатите и спомагателните материали, технологиите за производство на продукти на разтителна основа, спазване изискванията на ЕС за производство на хранителни продукти и др. Етапи на изпълнение на дейността: 1.Подготовка и провеждане на процедура „избор с публична покана“ /с 2 обособени позиции/ по реда на глава 4 от ЗУСЕСИФ и ПМС 160 на изпълнител/и-1-3 ти м.; 2. Сключване на договор с избрания изпълнител-4-ти м.; 3. Сформиране на групи обучаеми, изготвяне на програма, учебен план и график-4-ти м. 4. Провеждане на 300 уч.ч. обучение по специалност с код 5410501 / I СПК/ и издаване на свидетелсва-5 -9-ти м.; 5. Провеждане на 660 уч.ч обучение по специалност с код 5410202 / II СПК/и издаване на свидетелсва-5-12-ти м.; 44 400.00 43 200.00 Предоставяне на обучение по английски език - Kлючова компетентност 2 „Oбщуване на чужди езици“, съгласно Европейската квалификационна рамка на 54 заети на трудов договор служители на "Кремио" АД: Дейността цели придобиване и подобряване на знания и умения английски език по на 54 лица от целевата група - Ключова компетентност 2 "Общуване на чужди езици“, съгласно Европейската квалификационна рамка. Бързите темпове на развитие на предприятието и нарастващата конкуренция на местния и международните пазари, наложиха разширяване на производството и асортимента от млечни продукти и сметани на разтителна основа, които „Кремио“ АД успешно изнася в 17 страни в Европа и Азия.От съществено значение за успешното развитие на дружеството е професионализмът на персонала, пряко конкактуващ с чуждестранните клиенти. Добрите познания по чужд език, най-вече английски, ще доведе до значително повишаване качеството на работа на тези служители. Целевата група по проекта се състои от 54 служители, на ръководни и изпълнителски длъжности, които имат необходимост: -да усъвършенстват знанията си по английски език с цел по-ефективно и качествено обслужване и взаимодействие с чуждестранни клиенти и партньори, на длъжности: „Мениджър продажби външен пазар“, „Маркетинг мениджър“, „Специалист експорт“, „Мениджър ключови клиенти“ „Мениджър логистика“, „Търговски сътрудник“, „Специалист контрол на документи“; -повишат професионалните си знания по отношение на развитието на технологиите и иновациите, за което се изискват познания по английски език, на длъжности „Мениджър, производство“, „Мениджър/ръководител качество, „Ръководител, отдел в промишлеността“, „Началник смяна“, „Лаборант“ ,“ Лаборант микробиологична лаборатория“, „Главен началник склад суровини и материали“, „Техник-механик, хранително-вкусова промишленост“; Владеенето на чужд език ще повиши не само езиковата квалификация на наетия персонал, но и конкурентоспособността на дружеството в динамичен и бързо развиващ се сектор на производството на храни. Чрез предоставяне на обучение по английски език, необходимо за качественото изпълняване на трудовите им задължения, ще бъдат подкрепени професионалното развитие, мотивацията и ангажираността на тези служители. Планира се, 54 лица от целевата група да преминат обучителен курс за изучаване на английски език в 3 нива -А1, А2, В1, В2 или С /съгласно Европейската квалификационна рамка/, определени на база входящ тест за ниво на владеене на езика. Част от служителите, включени в целевата група са преминали начално ниво на обучение и е необходимо да надградят своите знания. Очакваният резултат от предвиденото по проекта чуждоезиково обучение е по-добро личностно и професионално развитие, по-висока конкурентоспособност на служителите от целевата група, по-добро качество на обслужване на клиентите и комуникация с дъставчиците, подобряване на взаимодействието с контрагенти и партньори на дружеството чрез възможности за участие на тези служители в презентации пред чуждестранни клиенти от Турция и страни от Близкия Изток, Румъния, Чехия, Дания, Франция и др., международни семинари и конференции за споделяне на ноу хоу, обменят опит и добри практики в страниТурция, Румъния, Чехия, Дания, Франция, и др., които. Етапи на изпълнение на дейността: 1.Подготовка и провеждане на процедура „избор с публична покана“ по реда на глава 4 от ЗУСЕСИФ и ПМС 160 на изпълнител на обучение по КК2-1-3-ти м.; 2. Сключване на договор с избрания изпълнител-4-ти мес.; 3.Провеждане на тест за определяне на входящо ниво, сформиране на групи обучаеми на база резултатите от теста, изготвяне на програма, учебен план и график-5-ти мес; 4.Провеждане на обучението за първо ниво на владеене на английски език и полагане на изпит по теория и практика, издаване на сертификат на успешно издържалите изпита лица – 5-6-ти мес; 5. Провеждане на обучението за второ ниво на владеене на езика и полагане на изпит по теория и практика, издаване на сертификат на успешно издържалите изпита лица – 7-8-ми мес; 6. Провеждане на обучението за трето ниво на владеене на езика и полагане на изпит по теория и практика, издаване на сертификат на успешно издържалите изпита лица - 9-10-ти мес; 37 800.00 37 800.00 |
Тръжни процедури | Дейност Договорена стойност Отчетена стойност Предоставяне на професионално обучение на 46 лица по специалност 5410501 „Хранително-вкусовата промишленост“, професия 541050 „Работник в хранително-вкусовата промишленост“ /18 / и по специалност 5410202 „Производство и преработка на мляко и млечни продукти ”, професия 541020 „Оператор в хранително-вкусовата промишленост ”/28/от професионално направление „Хранителни технологии” с код 541 от СППОО: Дейността цели успешно завършено обучение за придобиване на професионална квалификация по специалности „Хранително-вкусовата промишленост “ /I СПК/-18 лица и по специалност „Производство и преработка на мляко и млечни продукти ”/ II СПК/-28 лица, наети на трудов договор в "Кремио" АД и получаване на 46 бр. Свидетелство за професионална квалификация. Професионалното обучение ще се осъществява по професии и специалности, включени в СППОО, който се утвърждава от Министъра на образованието и науката. Предвиденото по проекта професионално обучение е съобразено както с личните интереси и възможности на включените в целевата група лица, така и с потребностите на работодателя от квалифицирана работна сила, предоставяща качествен и производителен труд. Отчитайки напредъка на технологиите и конкуренцията на пазара Кремио ЕАД въведе в експлоатация високотехнологично производствено оборудване за преработката на млека, млечни продукти и сметани за готвене и разбиване, отговарящо на последните тенденции в хранително-вкусовата промишленост и осигуряващо безопастност и качество на храните. Предприятието разполага с модерни линия за обработка на прясно мляко, линия за производство на краве масло, линия за обработка и пълнене на пастьоризирани млека и йогурти в PET – бутилка, линия за асептично пълнене на продукти в тетрапак опаковки, на които работят служители на длъжност „Машинен оператор млечни продукти“, част от които /28 лица/ нямат необходимата професионална квалификация. Проектното предложение предвижда обучение за професионална квалификация на тези лица по специалност „Хранително-вкусовата промишленост“, което ще осигури те да прилагат придобитите знания за решаване на задачи с практическа насоченост като: познаване устройството, конструктивните особености и приложението на основните видове машини; обслужване на машините, апаратите и съоръженията за приемане, преработка и съхранение на мляко; технологиите за производство на мляко и млечни продукти и параметрите на технологичния процес; спомагателните материали, влагани в производството; опоковките; изискванията на ЕС за производство на мляко и млечни продукти и др. След въвеждане в експлоатация на инсталацията за приготвяне и разбиване на сметана на растителна основа с капацитет 150 т на ден ,,Кремио“ АД завоюва първо място на Балканите в този сегмент и възнамерява да продължи да инвестира в разработване и производство на продукти, подходящи и за хора със специални хранителни режими/ вегани, вегетарианци/. От съществено значение за успеха на тази нова продуктова линия е професионалната квалификация на персонала, пряко ангажиран с тази дейност. Част от работещите на тази производствена линия, 18 човека на длъжност „Общ работник в промишлеността“, не притежават нужните знания и умения за това иновативно производство, поради което са включени в целевата група за предоставяне на професионално обучение по специалност „Хранително-вкусовата промишленост “, професия „Работник в хранително-вкусовата промишленост“. Предвиденото по проекта обучение ще им даде знания и умения за устройството, конструктивните особености и приложението на основните машини, апарати и съоръжения за преработка и съхранение на разтителните мазнини, полуфабрикатите и спомагателните материали, технологиите за производство на продукти на разтителна основа, спазване изискванията на ЕС за производство на хранителни продукти и др. Етапи на изпълнение на дейността: 1.Подготовка и провеждане на процедура „избор с публична покана“ /с 2 обособени позиции/ по реда на глава 4 от ЗУСЕСИФ и ПМС 160 на изпълнител/и-1-3 ти м.; 2. Сключване на договор с избрания изпълнител-4-ти м.; 3. Сформиране на групи обучаеми, изготвяне на програма, учебен план и график-4-ти м. 4. Провеждане на 300 уч.ч. обучение по специалност с код 5410501 / I СПК/ и издаване на свидетелсва-5 -9-ти м.; 5. Провеждане на 660 уч.ч обучение по специалност с код 5410202 / II СПК/и издаване на свидетелсва-5-12-ти м.; 44 400.00 43 200.00 Предоставяне на обучение по английски език - Kлючова компетентност 2 „Oбщуване на чужди езици“, съгласно Европейската квалификационна рамка на 54 заети на трудов договор служители на "Кремио" АД: Дейността цели придобиване и подобряване на знания и умения английски език по на 54 лица от целевата група - Ключова компетентност 2 "Общуване на чужди езици“, съгласно Европейската квалификационна рамка. Бързите темпове на развитие на предприятието и нарастващата конкуренция на местния и международните пазари, наложиха разширяване на производството и асортимента от млечни продукти и сметани на разтителна основа, които „Кремио“ АД успешно изнася в 17 страни в Европа и Азия.От съществено значение за успешното развитие на дружеството е професионализмът на персонала, пряко конкактуващ с чуждестранните клиенти. Добрите познания по чужд език, най-вече английски, ще доведе до значително повишаване качеството на работа на тези служители. Целевата група по проекта се състои от 54 служители, на ръководни и изпълнителски длъжности, които имат необходимост: -да усъвършенстват знанията си по английски език с цел по-ефективно и качествено обслужване и взаимодействие с чуждестранни клиенти и партньори, на длъжности: „Мениджър продажби външен пазар“, „Маркетинг мениджър“, „Специалист експорт“, „Мениджър ключови клиенти“ „Мениджър логистика“, „Търговски сътрудник“, „Специалист контрол на документи“; -повишат професионалните си знания по отношение на развитието на технологиите и иновациите, за което се изискват познания по английски език, на длъжности „Мениджър, производство“, „Мениджър/ръководител качество, „Ръководител, отдел в промишлеността“, „Началник смяна“, „Лаборант“ ,“ Лаборант микробиологична лаборатория“, „Главен началник склад суровини и материали“, „Техник-механик, хранително-вкусова промишленост“; Владеенето на чужд език ще повиши не само езиковата квалификация на наетия персонал, но и конкурентоспособността на дружеството в динамичен и бързо развиващ се сектор на производството на храни. Чрез предоставяне на обучение по английски език, необходимо за качественото изпълняване на трудовите им задължения, ще бъдат подкрепени професионалното развитие, мотивацията и ангажираността на тези служители. Планира се, 54 лица от целевата група да преминат обучителен курс за изучаване на английски език в 3 нива -А1, А2, В1, В2 или С /съгласно Европейската квалификационна рамка/, определени на база входящ тест за ниво на владеене на езика. Част от служителите, включени в целевата група са преминали начално ниво на обучение и е необходимо да надградят своите знания. Очакваният резултат от предвиденото по проекта чуждоезиково обучение е по-добро личностно и професионално развитие, по-висока конкурентоспособност на служителите от целевата група, по-добро качество на обслужване на клиентите и комуникация с дъставчиците, подобряване на взаимодействието с контрагенти и партньори на дружеството чрез възможности за участие на тези служители в презентации пред чуждестранни клиенти от Турция и страни от Близкия Изток, Румъния, Чехия, Дания, Франция и др., международни семинари и конференции за споделяне на ноу хоу, обменят опит и добри практики в страниТурция, Румъния, Чехия, Дания, Франция, и др., които. Етапи на изпълнение на дейността: 1.Подготовка и провеждане на процедура „избор с публична покана“ по реда на глава 4 от ЗУСЕСИФ и ПМС 160 на изпълнител на обучение по КК2-1-3-ти м.; 2. Сключване на договор с избрания изпълнител-4-ти мес.; 3.Провеждане на тест за определяне на входящо ниво, сформиране на групи обучаеми на база резултатите от теста, изготвяне на програма, учебен план и график-5-ти мес; 4.Провеждане на обучението за първо ниво на владеене на английски език и полагане на изпит по теория и практика, издаване на сертификат на успешно издържалите изпита лица – 5-6-ти мес; 5. Провеждане на обучението за второ ниво на владеене на езика и полагане на изпит по теория и практика, издаване на сертификат на успешно издържалите изпита лица – 7-8-ми мес; 6. Провеждане на обучението за трето ниво на владеене на езика и полагане на изпит по теория и практика, издаване на сертификат на успешно издържалите изпита лица - 9-10-ти мес; 37 800.00 37 800.00 |
Индикатори | |
Обща стойност на проекта | 90420.00 |
БФП | 90420.00 |
Собствено финансиране | 0.00 |
Общо реално изплатени суми | 84479.71 |
Процент на съфинансиране от ЕС | 85.00 |
cached @ 2020-11-07 09:16:24
Ако считате, че този безплатен ресурс е полезен, включете се с малка сума за неговата поддръжка. При възможност, станете наш редовен спомоществовател с опцията Месечно дарение. Това ни помага да предвиждаме бъдещи разходи и да планираме дейността си за месеци напред.
Или с PayPal тук!
Включи се с месечни вноски с банкова карта или PayPal тук!
Become a monthly donor with bank card or PayPal here!
Bank wire
Account owner: Assoc. DRJI
Owner address: 16 bvd. Saint Germain, 75005 Paris
IBAN: FR76 1820 6002 0665 0617 8570 619
BIC: AGRIFRPP882
Revolut
Crypto
BTC: bc1q8asgyunzwue3esm7p6nj8yv7umcppssktjv6e7
***
За да научавате преди всички за нови разследвания, инсталирайте си нашето мобилно приложение:
This post is also available in: English (Английски)