Въведете име на фирма, ключови думи за проект и т.н.
Contract ID | dHZElArJvdY= [@eufunds.bg | @bird.bg] |
Процедурa | BG05M9OP001-1.021 ОБУЧЕНИЯ ЗА ЗАЕТИ ЛИЦА |
# ISUN | BG05M9OP001-1.021-0422-C01 |
Наименование на проекта | Квалифицирани и мотивирани служители - гаранция за успешен бизнес |
Бенефициент | 121726749 СИЛВЪР УИНГС БЪЛГАРИЯ ООД [ТР] |
Бенефициент адрес | България, гр.София, 1517, СЛАТИНА, ул."МИМИ БАЛКАНСКА", номер 138 [Търси по адресс в ISUN] |
Бенефициент - свързани фирми | АЛФА ЕЪРПОРТ СЪРВИСИЗ АЛФА ЕЪРПОРТ СЪРВИСИЗ ЕООД БЪЛГАРИЯ гр. София 1540 СЛАТИНА бул.БРЮКСЕЛ 1, летище София АЛФА ЕЪРПОРТ СЪРВИСИЗ ЕООД ПОЛИНА НИКОЛОВА КАЛПАКЧИЕВА B9C18CF7FC9EBA3AD64B59616B090F7423B5FB1C4C6D2AE80FFEC48477FFC914 АНДРЮ МАККУЛИ ДЖОНСЪН 57A4BFAC6BE65998DACFD6282B2EEB33 РОБЪРТ ДЖОН ШЕПЪРД 670E04090F9F4FF2E445FF35E5FF301B АЛФА ОУВЪРСИИС ЛИМИТИД - ВЕЛИКОБРИТАНИЯ 2F8B70ED6522788A5BB80A831B81D09A АЛФА ФЛАЙТ ГРУП ЛИМИТИД 859ABA234A29E7E87C298C625E8D8DE1 АЛФА ЕЪРПОРТ СЪРВИСИЗ ООД Мирослав Славчев Петков 2DC77E0271EB483E3518E77C3DCFD05C2345855B15F61A0FCC595804322CD7CF Бългериан Еъруейз Груп ЕАД 131085074 ЛСГ Луфтханза Сървиз Европа/Африка ГмбХ 9878553CB6296964169A304E3BD789C5 Георги Лазаров Шахпазов 15988A598763F09160A965C4BCA599FCFC6D5783EB755D364B05B1E32DCC9088 Мария Илиева Владимирова B94CCAA1EC6CFFAD5C4A950E46F2907ED9E21D3903128F4FF82D0F3C4DEFF7AD СИЛВЪР УИНГС БЪЛГАРИЯ ООД БЪЛГАРИЯ гр. София 1517 СЛАТИНА ул.МИМИ БАЛКАНСКА 138 Георги Трендафилов Трендафилов CB5DAC0C4CF8AA7B7824312510211B0CF4212DB3B66A5BD0F967FC345A80E73E АЛФА ЕЪРПОРТ СЪРВИСИЗ ALFA EARPORT SARVISIZ 121726749 АЛФА ЕЪРПОРТ СЪРВИСИЗ ALFA EARPORT SARVISIZ 121726749 |
Участващи организации | |
Източник на финансиране | Развитие на човешките ресурси |
Дата на сключване на договора/заповедта | 2018-06-29 00:00:00 |
Дата на стартиране | 2018-07-01 00:00:00 |
Дата на приключване | 2019-06-30 00:00:00 |
Статус на изпълнение на договора/заповедта за БФП | Статус на изпълнение на договора/заповедта за БФП |
Местонахождение | България, Югозападна и южно-централна България, Югозападен, София-Град, Столична, гр.София |
Кратко описание на проекта | Кратко описание на проекта Целите на проектното предложение съответстват напълно на целите на ОП „Развитие на човешките ресурси” –да се подобри качеството на живот на хората, чрез подобряване на човешкия капитал, постигане на високи нива на заетост, повишаване на производителността, достъп до качествено образование и учене през целия живот и засилване на социалното включване. Чрез дейностите по проекта ще се осигури повишаването на професионалната квалификация на 29 служители, което ще допринесе за повишаване на пригодността им за заетост. В същото време проведеното обучение за служители на кандидата ще разшири възможностите и капацитета на фирмата да управлява проекти, финансирани от ЕС. Приоритетите на настоящия проект директно кореспондират с приоритетите, заложени в Приоритетна ос 1"Подобряване на достъпа до заетост и качеството на работните места" и област на интервенция 117, чрез повишаване на професионалната квалификация и обучение по ключови компетентности на общо 61 лица. Реализирането на дейностите, заложени в проекта ще доведе до развитие на капацитета и увеличаване адаптивността на работната сила към промените в условията на труд и според нуждите на трудовия пазар. Гарантирането на устойчива трудова заетост на 61 лица в деликатен сектор, какъвто е производството на студени, топли ястия и сладкарски изделия, ще повиши самочувствието на представителите на целевата група. Развитието на икономиката в страната изисква нови работни умения за постигане на конкурентоспособност при отворените пазарни условия. Чрез настоящия проект се цели да се даде шанс на служителите на кандидата по проекта, като им се осигури възможност да придобият нови познания и умения. Обучаемите ще се превърнат в конкурентоспособна работна сила, което е гаранция за постигане на устойчивост на достигнатите резултати и европейско качество и производителност. За успешното изпълнение на планираните дейности се разчита на финансовата подкрепа на ЕСФ, чрез процедура "Обучение за заети лица" по ОПРЧР. |
Дейности | Дейност Договорена стойност Отчетена стойност Обучение на 29 заети лица по професионална квалификация - : Фирмата-кандидат предвижда по настоящия проект да проведе обучение за професионална квалификация по част от професията и специалност от второ квалификационно ниво на 29 служители. Обученията ще се осъществят в съответствие с изискванията на ЗПОО и по професии и специалности включени в СППОО, утвърден от МОН. Чрез обучението включените участници ще придобият квалификация по част от професия, удостоверена със съответния документ съгласно чл. 38, ал. 3 от ЗПОО. Целевата група от 29 заети лица ще се обучава за професия "Готвач" (код 811070), специалност "Производство на кулинарни изделия и напитки" (код 8110701), 300 учебни часа. С това обучение ще се отговори на потребностите на тези служители от придобиване на професионална теоретична подготовка, практическо обучение по нови технологични процеси и инструментариум за изпълнение на дейности в обхвата на производството на студени, топли ястия и сладкарски изделия, свързани планиране и организиране на процесите в кухнята сам или под ръководството на главен готвач, изготвя менюта; разработва нови рецепти, като прилага иновативни и креативни технологии; калкулира необходимите продукти, приемане на стоки, контролиране на теглото и масата им, проверка за видими дефекти, следене за правилното съхранение на продукти и полуфабрикати, проверки на състоянието на продуктите, контролиране качеството на продуктите, използване на материално-техническата база и ресурсите, грижа за експлоатационната готовност на машините, съоръженията и инвентара, прилагане на правилата за безопасни условия на труд, спазване санитарно-хигиенните изисквания и опазване околната среда и други. Обхватът на задачите на служителите, наети на длъжност "Готвач" включват използването на: Хранителни продукти от растителен и животински произход, Машини, апарати, съоръжения, оборудване, съдове, прибори и инвентар, Компютри и програмни продукти, Работна документация – рецептурници, технологични инструкции, технологична документация, приходни-разходни документи за счетоводна отчетност, Нормативни документи - закони; правилници; наредби; инструкции, указания и др, Лични и колективни предпазни средства, Средства и препарати за дезинфекция, дезинсекция и дератизация. Необходими качества за упражняването на тази професия са умения за работа в екип, дисциплинираност, прецизност, отговорност, организираност, способност за запомняне, съхраняване и възпроизвеждане на рецепти, сръчност, подвижност, усет за вкус и мирис; способност да се планира и изпълнява работата в срок, и други. Това налага готвачите и работниците в кухнята да притежават нагласа за надграждане на знания и умения, за самостоятелно усвояване на нови компетенции, необходими за променящите се условия на труд, както и достатъчно добро познаване на всички правила, норми и промени при производството на на студени, топли ястия и сладкарски изделия. Работниците в това направление притежават практика и опит, в повечето случаи придобити чрез обучение на работното място под ръководството на наставник и отделни тясно специализирани обучения. Предизвикателствата на новите технологични процеси и изискванията за високо професионално и квалификационно ниво за работа със съвременни технически средства и оборудване, както и за постигане на висок стандарт на сигурност и качество, налагат тези работници да придобият нови професионални знания и умения. Фирменото ръководство също е осъзнало и е амбицирано да осигури надежден и професионално квалифициран работен екип, който да отговори на нарастващите технически и потребителски изисквания за сигурност, надеждност и качество на изработка на продуктите от хартия, велпапе и картон. Чрез посочените по-горе обучения ще се осигури изпълнението на Специфични цели 1, 3 и 4 и ще допринесат за постигането на Общата цел. 17 400.00 22 105.00 Обучение на общо 61 лица за ключова компетентност "Английски език" (32 лица) и "Дигитални умения" (29 лица): Компанията-кандидат предлага предоставя кетъринг услуги, според изискванията на международни стандарти, на международни и местни авиокомпании и полети, летища и на други вероятни клиенти от индустрията, железопътния транспорт, търговията на дребно и/или столово хранене в София, осъществявани от над 60 професионалисти, всеки - специалист в своята област. Анализът на проблемите на целевата група показва, че към момента работният и част от административния персонал в дружеството-кандидат се нуждае от целенасочено обучение, което да осъвремени изпълнението на ежедневните дейности и технологични процеси с различно естество. Необходимостта от обученията се обуславя от потребностите на служителите да притежават умения и компетенции за комуникация и боравене с масово използвания в техническата документация английски език и с приложните общи и специализирани IT продукти. Нуждата от подобно обучение е продиктувана и от различната специфика в основната трудова дейност на служителите ангажирани с технологичният процес на производство на студени и топли ястия и сладкарски изделия, а също и за тези, работещи в административната и търговската част за прием на поръчки, договаряне и продажба на фирмените продукти и услуги. Работниците и служителите и в двете направления са дефинирали, като проблемен за ефективната им работа недостига на чуждоезикови или дигитални компетенции. Те са заявили пред фирменото ръководство желанието си да участват в обучение по Английски език или компютърна обработка, поради факта, че ежедневно им се налага да разчитат на помощта и ползват уменията на колегите си в съответните области за да изпълнят персоналните си трудови задачи по разчитане или обработка на документация и технологични процеси. Успешното изпълнение на дейността ще спомогне на включените в обученията за адаптирането и придобиването на рутина при работа със специфичната терминология и компютърната обработка на английски език, ще удължат активната трудова дейност на по-голямата част от заетите, ще увеличат производителността на труда в дружеството и реално ще допринесат за изпълнението на дългосрочните цели за развитие на фирмата-кандидат. В рамките на тази дейност ще се организират и проведат: 1. Обучение по Ключова компетентност 2 „Общуване на чужди езици” - Чуждоезиково обучение по английски език на различни нива на общо на 32 работници и служители. Планираният за изучаване английски език ще подпомогне изпълнението на ежедневните трудови задължения по разчитане на техническа документация и работа с ново, внесено от други страни оборудване. Обучението е необходимост и за служителите от търговските и административни отдели, предвид необходимостта от комуникации с над 15 бизнес-партньори от различни държави от Европа и Азия. Обучението ще е с продължителност 300 уч.ч. и три нива на обучение. 2. Обучение по Ключова компетентност 4 "Дигитални компетентности" - общо за 29 работници и служители, в т.ч.: 1) с основна трудова дейност, свързана с технологичният процес на производство на студени и топли ястия и сладкарски изделия и 2) в административните и търговски отдели с приоритет към общо приложими програмни продукти за обработка на текст, таблици, за комуникации, съхраняване и управление на информация и др. На тази основа учебното съдържание ще бъде в рамките на 45 уч. ч и дефинирано според потребностите за изпълнение на ежедневните задължения на обучаемите и нуждите на работодателя от подобрена и адекватна на изискванията на пазара бърза и качествена производствена дейност на фирмата-кандидат. Всички успешно завършили обученията ще получат сертификат за съответното придобито ниво на чуждоезикова или дигитална компетентност. 29 650.00 29 650.00 |
Тръжни процедури | Дейност Договорена стойност Отчетена стойност Обучение на 29 заети лица по професионална квалификация - : Фирмата-кандидат предвижда по настоящия проект да проведе обучение за професионална квалификация по част от професията и специалност от второ квалификационно ниво на 29 служители. Обученията ще се осъществят в съответствие с изискванията на ЗПОО и по професии и специалности включени в СППОО, утвърден от МОН. Чрез обучението включените участници ще придобият квалификация по част от професия, удостоверена със съответния документ съгласно чл. 38, ал. 3 от ЗПОО. Целевата група от 29 заети лица ще се обучава за професия "Готвач" (код 811070), специалност "Производство на кулинарни изделия и напитки" (код 8110701), 300 учебни часа. С това обучение ще се отговори на потребностите на тези служители от придобиване на професионална теоретична подготовка, практическо обучение по нови технологични процеси и инструментариум за изпълнение на дейности в обхвата на производството на студени, топли ястия и сладкарски изделия, свързани планиране и организиране на процесите в кухнята сам или под ръководството на главен готвач, изготвя менюта; разработва нови рецепти, като прилага иновативни и креативни технологии; калкулира необходимите продукти, приемане на стоки, контролиране на теглото и масата им, проверка за видими дефекти, следене за правилното съхранение на продукти и полуфабрикати, проверки на състоянието на продуктите, контролиране качеството на продуктите, използване на материално-техническата база и ресурсите, грижа за експлоатационната готовност на машините, съоръженията и инвентара, прилагане на правилата за безопасни условия на труд, спазване санитарно-хигиенните изисквания и опазване околната среда и други. Обхватът на задачите на служителите, наети на длъжност "Готвач" включват използването на: Хранителни продукти от растителен и животински произход, Машини, апарати, съоръжения, оборудване, съдове, прибори и инвентар, Компютри и програмни продукти, Работна документация – рецептурници, технологични инструкции, технологична документация, приходни-разходни документи за счетоводна отчетност, Нормативни документи - закони; правилници; наредби; инструкции, указания и др, Лични и колективни предпазни средства, Средства и препарати за дезинфекция, дезинсекция и дератизация. Необходими качества за упражняването на тази професия са умения за работа в екип, дисциплинираност, прецизност, отговорност, организираност, способност за запомняне, съхраняване и възпроизвеждане на рецепти, сръчност, подвижност, усет за вкус и мирис; способност да се планира и изпълнява работата в срок, и други. Това налага готвачите и работниците в кухнята да притежават нагласа за надграждане на знания и умения, за самостоятелно усвояване на нови компетенции, необходими за променящите се условия на труд, както и достатъчно добро познаване на всички правила, норми и промени при производството на на студени, топли ястия и сладкарски изделия. Работниците в това направление притежават практика и опит, в повечето случаи придобити чрез обучение на работното място под ръководството на наставник и отделни тясно специализирани обучения. Предизвикателствата на новите технологични процеси и изискванията за високо професионално и квалификационно ниво за работа със съвременни технически средства и оборудване, както и за постигане на висок стандарт на сигурност и качество, налагат тези работници да придобият нови професионални знания и умения. Фирменото ръководство също е осъзнало и е амбицирано да осигури надежден и професионално квалифициран работен екип, който да отговори на нарастващите технически и потребителски изисквания за сигурност, надеждност и качество на изработка на продуктите от хартия, велпапе и картон. Чрез посочените по-горе обучения ще се осигури изпълнението на Специфични цели 1, 3 и 4 и ще допринесат за постигането на Общата цел. 17 400.00 22 105.00 Обучение на общо 61 лица за ключова компетентност "Английски език" (32 лица) и "Дигитални умения" (29 лица): Компанията-кандидат предлага предоставя кетъринг услуги, според изискванията на международни стандарти, на международни и местни авиокомпании и полети, летища и на други вероятни клиенти от индустрията, железопътния транспорт, търговията на дребно и/или столово хранене в София, осъществявани от над 60 професионалисти, всеки - специалист в своята област. Анализът на проблемите на целевата група показва, че към момента работният и част от административния персонал в дружеството-кандидат се нуждае от целенасочено обучение, което да осъвремени изпълнението на ежедневните дейности и технологични процеси с различно естество. Необходимостта от обученията се обуславя от потребностите на служителите да притежават умения и компетенции за комуникация и боравене с масово използвания в техническата документация английски език и с приложните общи и специализирани IT продукти. Нуждата от подобно обучение е продиктувана и от различната специфика в основната трудова дейност на служителите ангажирани с технологичният процес на производство на студени и топли ястия и сладкарски изделия, а също и за тези, работещи в административната и търговската част за прием на поръчки, договаряне и продажба на фирмените продукти и услуги. Работниците и служителите и в двете направления са дефинирали, като проблемен за ефективната им работа недостига на чуждоезикови или дигитални компетенции. Те са заявили пред фирменото ръководство желанието си да участват в обучение по Английски език или компютърна обработка, поради факта, че ежедневно им се налага да разчитат на помощта и ползват уменията на колегите си в съответните области за да изпълнят персоналните си трудови задачи по разчитане или обработка на документация и технологични процеси. Успешното изпълнение на дейността ще спомогне на включените в обученията за адаптирането и придобиването на рутина при работа със специфичната терминология и компютърната обработка на английски език, ще удължат активната трудова дейност на по-голямата част от заетите, ще увеличат производителността на труда в дружеството и реално ще допринесат за изпълнението на дългосрочните цели за развитие на фирмата-кандидат. В рамките на тази дейност ще се организират и проведат: 1. Обучение по Ключова компетентност 2 „Общуване на чужди езици” - Чуждоезиково обучение по английски език на различни нива на общо на 32 работници и служители. Планираният за изучаване английски език ще подпомогне изпълнението на ежедневните трудови задължения по разчитане на техническа документация и работа с ново, внесено от други страни оборудване. Обучението е необходимост и за служителите от търговските и административни отдели, предвид необходимостта от комуникации с над 15 бизнес-партньори от различни държави от Европа и Азия. Обучението ще е с продължителност 300 уч.ч. и три нива на обучение. 2. Обучение по Ключова компетентност 4 "Дигитални компетентности" - общо за 29 работници и служители, в т.ч.: 1) с основна трудова дейност, свързана с технологичният процес на производство на студени и топли ястия и сладкарски изделия и 2) в административните и търговски отдели с приоритет към общо приложими програмни продукти за обработка на текст, таблици, за комуникации, съхраняване и управление на информация и др. На тази основа учебното съдържание ще бъде в рамките на 45 уч. ч и дефинирано според потребностите за изпълнение на ежедневните задължения на обучаемите и нуждите на работодателя от подобрена и адекватна на изискванията на пазара бърза и качествена производствена дейност на фирмата-кандидат. Всички успешно завършили обученията ще получат сертификат за съответното придобито ниво на чуждоезикова или дигитална компетентност. 29 650.00 29 650.00 |
Индикатори | |
Обща стойност на проекта | 51755.00 |
БФП | 51755.00 |
Собствено финансиране | 0.00 |
Общо реално изплатени суми | 50985.00 |
Процент на съфинансиране от ЕС | 85.00 |
cached @ 2020-11-07 09:16:24
Ако считате, че този безплатен ресурс е полезен, включете се с малка сума за неговата поддръжка. При възможност, станете наш редовен спомоществовател с опцията Месечно дарение. Това ни помага да предвиждаме бъдещи разходи и да планираме дейността си за месеци напред.
Или с PayPal тук!
Включи се с месечни вноски с банкова карта или PayPal тук!
Become a monthly donor with bank card or PayPal here!
Bank wire
Account owner: Assoc. DRJI
Owner address: 16 bvd. Saint Germain, 75005 Paris
IBAN: FR76 1820 6002 0665 0617 8570 619
BIC: AGRIFRPP882
Revolut
Crypto
BTC: bc1q8asgyunzwue3esm7p6nj8yv7umcppssktjv6e7
***
За да научавате преди всички за нови разследвания, инсталирайте си нашето мобилно приложение:
This post is also available in: English (Английски)